Scania, ikon
scaniagas

BEV, PHEV eller gaslastbil

Vi erbjuder kraftfulla lösningar för renare transporter.

Vi erbjuder kraftfulla lösningar för renare transporter.

Intresserad av Scania?

Det är ingen hemlighet att transportsektorn står för en stor andel av de fossila koldioxidutsläppen. Det innebär samtidigt att det finns en stor potential för utsläppsminskningar.

BEV

BEV är den batteridrivna ellastbilen som gör det möjligt att köra 100% utsläppsfritt 100% av tiden. Tysta utsläppsfria transporter i städer behövs inte bara för varuleveranser till butiker. Det är också viktigt för sophämtning, nybyggen och underhåll av infrastruktur.

PHEV

PHEV är Scanias pluginhybridlastbil som utnyttjar kraften i både den elektriska drivlinan och den traditionella drivlinan med förbränningsmotor. Med den kan du köra utsläppsfritt vid behov samtidigt som du fortfarande har möjlighet till utökad räckvidd när du kör på HVO eller biodiesel. Om du använder våra uppkopplade tjänster växlar även driften helautomatiserat mellan förbränningsmotorn och elmotorn baserat på geografiska zoner och tidsscheman.

Gas

Våra gasdrivna lastbilar är även de mycket anpassningsbara och våra gasmotorer är kända för sin bränsleeffektivitet. En typisk dragbil med påhängsvagn med en totalvikt på upp till 40 ton kan under gynnsamma förhållanden köra 1 100 kilometer utan att behöva fylla på bränsle. Med dubbla bränsletankar på en lastbil är räckvidden cirka 1 600 kilometer. Med biogas i tankarna kan koldioxidutsläppen minska med så mycket som 90 procent i jämförelse med motsvarande dieselmotor.

Läs mer

Rulla till toppen