20 år med Annas Motorklubb

Dela på:

Jag startade Annas Motorklubb för att inspirera fler tjejer att köpa bil. Det har hänt en hel del sedan dess. Idag köper tjejer sina egna bilar och kör tjänstebilar i lika hög utsträckning som männen, men så såg det inte ut 2001.

– Anna

MEDFÖTT INTRESSE FÖR BILAR

Som barnbarn till företagets grundare, John Rickard Ericsson, och med pappa Sture som tog över sin fars firma, är det inte konstigt att bilar har varit ett naturligt inslag i Annas liv sedan hon var liten och lekte i bilhallen. Runt middagsbordet pratades det ofta om bilar och på helgerna åkte familjen på rallytävlingar tillsammans. Med bilar i blodet föll det sig därför naturligt för Anna att vilja öka intresset och kunskapen även hos andra kvinnor. Idén om Annas Motorklubb realiserades i maj år 2001 och sedan dess har den vuxit i både antal och popularitet och bjudit in till en rad evenemang genom åren.

Anna berättar:

– Även om det till en början främst var ett sätt för att underlätta för tjejer att köpa och äga sin bil så är det idag mer ett tillfälle för oss att träffa våra kunder under trevliga former. Vi brukar mixa föreläsningar och inspiration med kunskap. Det är också sammansvetsande för oss kvinnor på Motorcentralen att fixa event ihop. Alla är med från idéstadiet till genomförandet.

Eventen brukar ofta bli fullbokade och det är till och med väntelista för att delta. Även andra kvinnliga företagare brukar uppskatta chansen att vara med som utställare, kunna nätverka och sprida sina varumärken.

KVINNLIGA FÖRELÄSARE

När det var dags för det allra första eventet tog Anna kontakt med flerfaldigt prisbelönade chefredaktören och journalisten Amelia Adamo.

– Gissa om vi blev ”star-struck” när hon ville komma till oss och vårt event. Det var stort, berättar Anna.

Hon minns tillbaka och fortsätter:

– En annan tjej som gästat klubben är Shahrzad Kiavash som berörde mig otroligt mycket. Hon drabbades av blodförgiftning när hon var 28 år och tvingades amputera båda benen nedanför knäna. Nu har hon tävlat i triathlon. Hennes historia och hennes sätt att berätta var verkligen beundransvärt.

FYLLER 20 ÅR I ÅR

Nu har det snart gått två år sedan det senaste eventet på grund av Folkhälsomyndighetens restriktioner. Under pandemin har man istället valt att köra några tävlingar med fina priser för AMK-medlemmarna.

– Vi ser verkligen fram emot att träffa våra kvinnliga kunder igen så om allt går som vi vill så kör vi 20-årsjubileum under 2022, avslutar Anna.

MEDLEMSKAP

Alla kvinnliga kunder erbjuds medlemskap i samband med bilköp. Medlemskapet är helt kostnadsfritt och innebär förutom en inbjudan till våra event:

  • Möjlighet att teckna Audi, VW, ŠKODA eller SEAT-kortet som ger möjlighet till sparande med ränta, uppdelning av betalning i 12 månader utan avgifter, VISA-koppling utan kostnad samt förmånliga erbjudanden och rabatter hos Motorcentralen, Preem m.fl.
  • Lånecykel i samband med servicebesök
  • Rabatt på hyrbil i samband med servicebesök
  • Möjlighet att boka service online

Har du några funderingar om Annas Motorklubb är du varmt välkommen att höra av dig.

Kontakta oss

Bild från Annas Motorklubbs event i februari 2020.