4600 nya laddpunkter i Sverige genom Vattenfall InCharge

Dela på:
Grattis alla som kör elbil från Volkswagen! Nu kopplas ännu en stor laddningsoperatör samman med Volkswagens laddningstjänst We Charge. Ny partner är Vattenfall InCharge som erbjuder 4 600 laddpunkter i Sverige. Totalt finns det nu över 360 000 publika laddpunkter i Europa att välja bland inom We Charge.

ELLI + VATTENFALL INCHARGE

Elli är ett företag inom Volkswagen-koncernen som äger och förvaltar Volkswagens laddningstjänst We Charge. Genom partnerskap med laddningsoperatörer erbjuder Elli laddning till Volkswagen-kunder via ett stort nätverk av laddpunkter i hela Europa.

Nu har Elli ingått ett partnerskap med Vattenfall InCharge som är en av de största laddningsoperatörerna i Sverige. Via We Charge kan Volkswagen-kunder nu ta del av 4 600 publika snabb- och destinationsladdningspunkter i Sverige från Vattenfall InCharge. Snabbladdning erbjuds med en kapacitet på upp till 350 kW. För Volkswagen-kunder innebär samarbetet dessutom tusentals fler laddpunkter i Norge, Tyskland och Nederländerna.

I och med sammankopplingen av Vattenfall InCharge erbjuder We Charge laddning från de allra flesta stora laddningsoperatörerna i Sverige, såsom IONITY, E.ON, Mer, Virta och ReCharge.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda ännu fler laddpunkter via We Charge. Även om den största delen av all laddning sker vid hemmet är det förstås viktigt att laddinfrastrukturen utmed vägarna hänger med att utvecklas så att även de längre resorna blir smidiga, säger Sofia Granfors, head of e-mobility på Volkswagen Sverige.

Läs mer