Audi Sport firar 25 år med Audi RS

Dela på:
För 25 år sedan lanserades Audi RS 2 Avant - den första RS-modellen från Audi. Konceptet med prestandabilar för vardagsbruk med gener från motorsporten har varit framgångsrikt. Audi Sport GmbH, tidigare quattro GmbH, har fram till nu lanserat 25 RS-modeller. Under 2019 presenteras ytterligare sex nyheter, varav två helt nya RS-modeller.

RS-MODELLERNA

Inom Audi står RS för strävan efter maximal prestanda och perfektion. “Varje RS-modell visar vår passion för att utveckla högprestandabilar” säger Oliver Hoffmann, chef för Audi Sport GmbH. “I 25 år har våra kunder upplevt känslan i RS-modellerna som förmedlar maximal körglädje i vardagen”.

RS-modellerna är toppversioner i varje produktlinje. De står för prestanda och exklusivitet på gränsen till vad som är tekniskt möjligt utan att förlora användbarheten i vardagen. Många modeller har varit pionjärer i sina marknadssegment med tekniska innovationer. Det gällde redan för 19 år sedan när Audi RS 4 Avant lanserades med biturbo V6:a och gäller än idag med den flerfaldigt prisbelönta femcylindriga motorn i TT RS och RS 3.

UTSTÄLLNING ”25 ÅR MED AUDI RS” VID AUDI FORUM I NECKARSULM

Den 12:e juli öppnade en jubileumsutställning i Audi Forum i Neckarsulm. Utöver produktionsmodellerna visas 14 RS-rariteter. Bl.a. racingversionen av Audi TT RS från 2011 som utvecklades för fabrikssatsning i Nürburgring, den vinnande racingversionen RS 5 DTM från 2013 liksom en prototyp av Audi RS 8 som aldrig gick i produktion. I utställningen visas även en RS 4 Sedan med exklusiv lackering av den brasilianske popartisten Romero Britto.