De första detaljerna om eldrivna Q4 e-tron

Dela på:

AUDI LYFTER PÅ TÄCKET.

Audi lyfter på täcket och visar upp interiören i kommande Audi Q4 e-tron. Tack vare den nya elbilsarkitekturen kommer den kompakta suven erbjuda en helt ny rymd som motsvarar betydligt större bilar. I förarmiljön möter flera nyheter: head-up display med augmented reality som sammanför den verkliga världen med den virtuella, en helt ny rattgeneration med touchreglage, säkerhetssäte med integrerad airbag samt praktiska förvaringsfack som rymmer ca 25 liter. Den luftiga och progressiva interiördesignen är resultatet av en ny teknisk era. Audi Q4 e-tron har världspremiär i mitten av april.

Med Q4 e-tron presenterar Audi en allsidig modell för vardag och fritid som fungerar som familjens förstabil. Med sina 4590 millimeter i längd, 1865 millimeter i bredd och 1613 millimeter i höjd placerar sig Q4 e-tron bland de större suvarna i kompaktsegmentet. Tack vare arkitekturen i den modulära elbilsplattformen (MEB) skapas helt nya förutsättningar när det gäller innerutrymmen. Medan överhänget fram är bara 86 centimeter, mäter axelavståndet in på generösa 2,76 meter. Resultatet är ett 1,83 meter långt innerutrymme, vilket motsvarar betydligt större suvar och gör bilen lika rymlig som en konventionell SUV i de större segmenten.

Bara att kliva in i Audi Q4 e-tron är bekvämt. Dörrarna öppnar brett och sätena ger en bekvämt hög position. Föraren och upp till fyra passagerare kan njuta av en generös och rymlig interiör tack vare avsaknad av kardantunnel. Sätespositionen i baksätet är nästan sju centimeter högre än fram och ger ändå gott om huvudutrymme samtidigt som knäutrymmet är generöst.

Läs mer