Den andra medlemmen i ID.-familjen är här; ID.4

Dela på:
De första detaljerna om ID.4 är här, Volkswagens första helt eldrivna SUV.

DEN ANDRA MEDLEMMEN I ID.-FAMILJEN ÄR HÄR; ID.4

EFTER ID.3 FÖLJER ID.4

Namnet på den andra medlemman i ID.-familjen och den första fullfjädrade eldrivna SUV:en från Volkswagen heter ID.4. Precis som ID.3 kommer modellen att erbjuda klimatneutral tillverkning och drift. Även ID.4 är baserad på Volkswagen-koncernens speciella elbilsplattform – MEB (Modular Electric Drive Matrix) – och bjuder på samma styrkor som karakteriserar hela ID.-familjen: kompakta yttermått, rymlig interiör, intuitivt handhavande och full uppkoppling.

Det här visar att Volkswagens strategiska elbilsoffensiv nu sjösatts på ett framgångsrikt sätt. Enligt de reviderade planerna ska upp till 1,5 miljoner elbilar på helårsbasis rulla av monteringsbanden år 2025, vilket är betydligt fler än de tidigare planerna som de gått ut med.

VOLKSWAGENS ELBILSOFFENSIV ÄR I FULL GÅNG

Tillverkningen av ID.3 har startat vid fabriken i Zwickau. I sommar börjar de första exemplaren rulla ut på vägarna.

EFTER ID.3 FÖLJER ID.4.

ID.4 är den andra medlemmen i ID.-familjen och den första fullfjädrade eldrivna SUV:en från Volkswagen.

PRAKTISKA PROPORTIONER.

ID.4 drar full fördel av elbilsplattformen MEB:s alla möjligheter: fronten är kort, hjulbasen lång och interiören förvånansvärt rymlig.

LÅNG RÄCKVIDD.

Tack vare den enastående aerodynamiken och de stora batterierna har ID.4 en räckvidd på upp till 500 km (WLTP) mellan laddningarna.

FOSSILFRI OCH HÅLLBAR.

Tillverkningen av ID.4 blir koldioxidneutral genom hela värdekedjan.