Fler laddhybrider breddar Audis modellprogram.

Dela på:
Elektrifieringsoffensiven för Audi fortsätter. Audi Q8 TFSI e quattro blir den sjunde laddhybriden som Audi introducerar sedan sommaren 2019.

Med den nya SUV-coupén kan eldrift tillgängliggöra smidiga vardagsresor, men också erbjuda längre resor med praktiskt räckvidd. En modell som är imponerande praktisk i vardagen med god komfort för fem personer.

Avancerade assistanssystem som standard

Q8 TFSI e quattro har en lång rad avancerade assistanssystem. Ett av de viktigaste av dessa är den adaptiva farthållaren som kan ta över det mesta från föraren när det gäller att accelerera, bromsa och hålla bilen kvar i sitt körfält långa sträckor, utan att föraren förlorar kontrollen eller ansvaret för detta. Ett fordonssäkerhetstest utfört av Europas mest betydelsefulla provningsanstalt – NCAP – fokuserade på nivå 2-system där Q8 fick högsta betyg.

Uppkopplat till din smartphone

Med din laddhybrid följer möjligheten att använda specialanpassade tjänster. Med appen myAudi kan du till exempel kontrollera räckvidd, batteriets laddningsnivå, aktivera laddning och hitta statistik om laddningar och energiförbrukning. I appen kan du också berätta vad du vill ha för temperatur vid avfärd så löser klimatanläggningen det åt dig. Beroende på utrustning, kan man dessutom aktivera rattvärmen, stolvärmen och sätesventilationen.

Säljstart inom kort

Audi Q8 60 TFSI e quattro är välutrustad redan från start med sportiga attribut. S line-exteriörpaket är standard, liksom svart optikpaket som kontrasterar mot de karossfärgade S line-detaljerna. Matrix LED-strålkastare är standard, precis som adaptiv luftfjädring sport. De 21 tum stora fälgarna är skodda med däck av dimensionen 285/45 och har rödlackerade bromsok. Med S line sportpaket går interiören helt i svart eller delvis i Rotor gray (på sätena). I paketet ingår också sportstolar med inpräglat ”S”-märke, pedaler och fotstöd i rostfritt stål liksom dekorinlägg i mattborstad aluminium. Audi Q8 TFSI e quattro har ett ca pris från 933 100 kr.