Golf R fyller 20 år!

Dela på:
Golf R "20 Years" erbjuds nu som en exklusiv specialutgåva för 20-årsjubileet av R-versioner av Golf. Tillverkningsperioden är begränsad till cirka ett år, vilket gör att specialutgåvan har potential att bli ett samlarobjekt så snart den lämnar fabriken.

Sommaren 2002 lanserade Volkswagen en av de sportigaste kompaktbilarna i världen, Golf R32. Med sin 3,2-liters VR6-motor på 241 hk var detta den mest kraftfulla Golf som Volkswagen byggt. Med denna motor i kombination med fyrhjulsdrift samt exklusiv design och utrustning blev R32 den tekniska måttstocken i sin klass – Golf-klassen. Golf R32 blev en omedelbar succé och försäljningen tredubblades jämfört med den ursprungliga planen.

Sedan dess har R-beteckningen för märkets sportigaste och mest emotionella modeller attraherat fans runt om i hela världen. R-programmet består idag av Golf R, Golf Sportscombi R, T-Roc R, Touareg R (laddhybrid), Tiguan R, Arteon R och Arteon Shooting Brake R. Fram till i dag har fler än 260 000 R-bilar sålts över hela världen. Volkswagen R firar nu 20 år med jubileumsmodellen Golf R ”20 Years”.

MER KRAFTFULL, MER DYNAMISK, MER EMOTIONELL

Golf R är traditionellt den mest kraftfulla modellen i Golf-programmet. Med sin 320 hk starka turboladdade 2,0-litersmotor (TSI) skiljer sig Golf R från de övriga versionerna av Golf.

Golf R ”20 Years” överträffar allt som hittills lanserats i Golf-familjen. Den fyrcylindriga 2,0-liters turboladdade motorn på 333 hk levererar 13 hk mer än vanliga Golf R – och är därmed den mest kraftfulla Golf-versionen någonsin.

DEN SVENSKA MARKNADEN

Golf R ”20 Years” har nu släppts för försäljning på den svenska marknaden och erbjuds till mitten av 2023 parallellt med vanliga Golf R. Det rekommenderade cirkapriset är från 579 900 kronor. De första bilarna beräknas komma till Sverige i slutet av 2022.

Läs mer