Här startar tillverkningen av Audi e-tron GT

Dela på:
Koldioxidneutral tillverkning av Audi e-tron GT i Böllinger Höfe.

Vid fabriken i Böllinger Höfe går passion hand i hand med precision, innovation och hållbarhet. Här startar nu serietillverkningen av eldrivna Audi e-tron GT, där hög prestanda kombineras med hög miljömedvetenhet. 100% grön el och värme från förnybara källor bidrar till att produktionen av Audi e-tron GT är koldioxidneutral. Den resursbesparande tillverkningen undviker också förpackningar och använder sig av slutna kretslopp för aluminium och plast. Dessutom har den nya bilen, som första modell, planerats helt utan några fysiska prototyper.

<

Ingen bil som pryds av de fyra ringarna har någonsin tagits fram för serieproduktion så snabbt. ”Som den elektriska och sportiga spjutspets den är i vårt produktutbud, passar e-tron GT perfekt för sportbilstillverkningen vid Audi Böllinger Höfe, säger fabrikschefen Helmut Stettner. Att serietillverkningen trots coronapandemin kunde komma igång på utsatt tid, beror på den samlade kompetensen och ett helt enastående teamarbete. ”Audi e-tron GT är den första helt eldrivna bil som företaget tillverkar vid en fabrik i Tyskland, vilket innebär ett ytterligare ett stort kliv mot framtiden”, tillägger Stettner.

Det är inte bara drivlinan i e-tron GT som är hållbar. Hela produktionen vid Audi Böllinger Höfe är koldioxidneutral. Enbart grön el har använts sedan årets början. En kombinerad el- och värmeanläggning, som drivs av biogas, svarar för värmen som krävs vid tillverkningen. Audi använder dessutom s.k. koldioxidkrediter från certifierade klimatskyddsprojekt för att kompensera för utsläpp som för närvarande inte kan undvikas med förnybara energikällor.

Läs mer