ID. XTREME – eldrivet offroadkoncept från Volkswagen

Dela på:
Volkswagen bjöd på en elektrifierande överraskning på ID.-träffen i Locarno, Schweiz. Helt eldrivna ID. XTREME är en exceptionell offroad-konceptbil med 387 hästkrafter och fyrhjulsdrift vars koncept baseras på ID.4 GTX 4MOTION.

KOMBINERAR STYRKORNA HOS EN MODERN SUV MED ÄVENTYRSKÄNSLAN HOS EN ROBUST OFFROAD-BIL

– Vår elbilsplattform MEB (Modular Electric Drive Matrix) har en enorm teknisk potential. För många av våra kunder är en bil mycket mer än bara ett transportmedel. Med ID. XTREME höjer vi den elektriska mobiliteten från Volkswagen till en ny nivå vad gäller prestanda. Resultatet av projektet är en kraftfull offraod-bil med ett robust utseende, säger Silke Bagschik, försäljnings- och marknadsföringschef för ID.-familjen.

Utvändigt visar ID. XTREME att bilen är redo för alla äventyr. Upphöjt rallychassi, 18″-offroad-fälgar, modifierad stötfångare med extra stötfångare fram och 50 mm bredare skärmar (tillverkade av en 3D-printer) över hjulen, ger konceptbilen en genuin offroad-look. Takräcket med sina extra LED-lampor och det helt stängda underredet i aluminium är annan utrustning som inspirerar till utflykter utanför asfalterade vägar med den fyrhjulsdrivna elbilen.

Läs mer