Klassiska folkabussen blir modern elbil

Dela på:
Tänk dig en klassisk ikon som folkabussen. Eldriven med nollutsläpp på vägarna, 200 kilometers räckvidd och ökad topphastighet. Detta blir nu verklighet med Volkswagen Transportbilars nya konceptbil.

Nu lanseras konceptbilen e-BULLI, en klassiker från 1966 med elektrisk drivlina från Volkswagens senaste e-bilar. Det rör sig dock om mer än bara en konceptbil då man kommer att erbjuda både konverteringar av gamla T1:or och nya, färdiga e-BULLI fordon.

Konverteringen sker genom en elektrisk drivlina som monteras i den klassiska folkabussen. Arbetet utförs av eClassics i Renningen utanför Stuttgart i Tyskland, men det kommer även att finnas ett kit för egen montering på hemorten.

STARKARE MOTOR OCH BÄTTRE KÖREGENSKAPER

Aldrig tidigare har det funnits en T1:a lika kraftfull som e-BULLI. Motorn som ger 83 hk mot tidigare 44 och ett vridmoment på 212 Nm mot tidigare 102, ger helt nya köregenskaper. Toppfarten blir 130 km/h istället för 105 km/h med den ursprungliga bensinmotorn. I kombination med nollutsläpp blir det en attraktiv kombination för dig som älskar den klassiska folkabussens form och praktiska egenskaper.

Att köra en e-BULLI ger en helt annan upplevelse än att köra en klassisk T1. Multilänkaxlar fram och bak med justerbara stötdämpare, en omarbetad styrning och ventilerade skivbromsar runt om bidrar till mer modern, dynamisk och samtidigt lugnare och säkrare körupplevelse.

STOR RÄCKVIDD OCH SNABBLADDNING

Räckvidden med en full batteriladdning är mer än 200 kilometer. Med CSS snabbladdning laddar du batteriet till 80 procent på bara 40 minuter.

NY RETRODESIGN

Interiören i e-BULLI är snygg och avantgarde. Konstruktörerna har moderniserat utsidan av den klassiska modellen med känslighet och finess. Invändigt har interiören omarbetats, utan att man tappat känslan i det ursprungliga konceptet. Massivt
trä liknande det på ett fartygsdäck används till golvet. Tillsammans med de ljusa lädertonerna ger det den elektrifierade folkabussen en maritim känsla. Intrycket förstärks av det öppningsbara taket och att musiken som spelas kommer från en autentisk radio i retrostil, utrustad med modern teknologi.

FÖRVERKLIGA DIN DRÖM!

Hos Volkswagen Transportbilars partner eClassics i Renningen utanför Stuttgart i Tyskland erbjuds T1-konverteringen till priser från 64 900 euro. Även T2- och T3-konverteringar erbjuds. eClassics kan också erbjuda kompletta delar till kvalificerade återförsäljare för montering på hemorten.