Landets populäraste elbil är återigen en Volkswagen

Dela på:
Det råder stort fokus på elbilar överlag inom bilbranschen just nu, men när vi går in i det nya året råder inga tvivel om att Volkswagens modellutbud är hett bland svenskarna.

Vi är förstås jätteglada och stolta över att Volkswagen är svenskarnas förstaval när det kommer till elbilar

Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige

Elbilsmodellen ID.4 blev under 2022, för andra året i rad, Sveriges mest nyregistrerade elbil och Volkswagen blev största elbilsmärke bland nybilsregistreringar, nu för tredje gången i rad och med en marknadsandel bland elbilar på 13,3 procent. Volkswagen skriver i ett pressmeddelande:

– Vi är förstås jätteglada och stolta över att Volkswagen är svenskarnas förstaval när det kommer till elbilar och att ID.4 återigen är den populäraste modellen på en elbilsmarknad som vuxit stort under 2022. Ett styrkebesked! Samtidigt har det varit ett mycket utmanande bilår som påverkats av krig och komponentbrist, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

FLERTALET LANSERINGAR UNDER 2022 OCH 2023

Under  sommaren 2022 lanserade Volkswagen helt nya ID.5 och den fyrhjulsdrivna versionen ID.5 GTX. Inom transportbilssegmentet gjorde Volkswagen även två nya elbilslanseringar – ID.Buzz och ID.Buzz Cargo som båda skedde i slutet av 2022. Härnäst kan vi vänta oss en uppdaterad version av ID.3 och senare i år sker även lanseringen av en eldriven sedanmodell inom ID.-familjen.

Håll utkik efter kommande nyheter!