Marknadsledare i sitt segment: Audi e-tron

Dela på:

DEN FÖRSTA SERIETILLVERKADE ELBILEN FRÅN AUDI ÄR POPULÄR, INTE MINST I SKANDINAVIEN.

e-tron är hittills i år den tredje mest sålda elbilen i Sverige, med totalt 1211 bilar. Under första halvan av 2020 har Audi visat att de är Sveriges fjärde största bilmärke och att e-tron är märkets fjärde mest sålda modell efter A6, A4 och A3.

I Norge var e-tron under första halvan av 2020, den totalt mest sålda personbilen och stod för 92% av Audi-försäljningen i just Norge. Även på Island var denna siffra hög med hela 93%. I USA ökade försäljningen av e-tron med mer än 50% jämfört med året innan.

Under det första halvåret 2020 levererade Audi totalt 17 641 Audi e-tron. Det är en ökning med 86,8 procent jämfört med året innan, trots den svårare marknadssituation på grund av corona-pandemin. Den eldrivna Audin var därmed den mest säljande i världen i segmentet för större eldrivna suvar. I Europa var Audi e-tron dessutom den totalt sett mest sålda eldrivna suven.

Audi e-tron är starten på en omfattande elektrifieringsoffensiv som kommer att omfatta ca 20 helt eldrivna modeller till 2025. Audi e-tron Sportback lanserades i april och till hösten kommer även de sportigare S-versionerna av Audi e-tron och e-tron Sportback börja säljas. De riktiga elbilsentusiasterna kan dessutom se fram emot ännu fler stora nyheter under kommande år när Audi Q4 e-tron, Audi Q4 Sportback e-tron och sportcupén Audi e-tron GT lanseras.