Ny modellprototyp på testning i norr

Dela på:
Den produktionsnära prototypen Q6 e-tron sätts nu på prov i kylan i norr. Den kommande modellserien är den första som byggs på den nya teknikplattformen Premium Platform Electric (PPE).

Med 800 volts-elsystem, kraftfulla och effektiva elmotorer, innovativt batteri- och laddningshanteringssystem och nyutvecklad elektronikarkitektur markerar den produktionsnära Q6 e-tron prototype nästa stora steg i elektrifieringen och digitaliseringen av Audis modellutbud.

Kommande Q6 e-tron, med både SUV- och Sportback-varianter, representerar hållbar produktion, kompetensen hos personalen i Ingolstadt och företagets elbilsframtid. Audi utvecklas i allt snabbare takt till en ledande leverantör av uppkopplad, helt elektrisk premiummobilitet. Och gör det från en stark finansiell position: Räkenskapsåret 2022 avslutades med ett rekordresultat.

”Vår strategi Vorsprung 2030 ger de rätta svaren, även i tider med många kriser”, säger Markus Duesmann, CEO på AUDI AG. ”Vi är helt fokuserade på hållbarhet och att systematiskt vidareutveckla digitaliseringen och elektrifieringen av våra produkter.”