Nya OCTAVIA prisas för sin design

Dela på:

TREDJE GÅNGEN OCTAVIA VINNER PRESTIGEFYLLT DESIGNPRIS

Hyllningarna till OCTAVIA för sin design började redan år 2016.  Även år 2017 röjde OCTAVIA stora framgångar med sitt dåvarande formspråk. Nu gör även nya OCTAVIA succé, med sina uttrycksfulla former och dynamiska proportioner.

OCTAVIA är märkets mest sålda modell och har blivit en ikon för ŠKODA. Designspråket kännetecknas av utpräglat 3D-formade detaljer, precisa linjer och ytor som utstrålar dynamik och närvaro. Den nya frontkjolen och de nya, nu ännu slimmare strålkastarna är en fröjd för ögat i dubbel bemärkelse.

Den nydesignade takrelingen har låg profil och får OCTAVIA COMBI att se extra långsträckt ut betraktad från sidan. Sedanmodellen har en coupéliknande form. Även designkonceptet för interiören i nya OCTAVIA är nytt: den senaste generationen av ŠKODA:s bästsäljare är utrustad med en fristående mittdisplay, ännu högklassigare material, en ny instrumentpanel i flera nivåer och en stilig mittkonsol. Den nydesignade 2-ekersratten är försedd med mer intuitiva knappar och scrollhjul för ännu bättre ergonomi och användarvänlighet.

Sedan 65 år har ”Red Dot Award” delats ut som ett globalt pris för enastående produktdesign och är ett av världens mest prestigefyllda designpriser.