Premiär för A6 Avant e-tron

Dela på:

ECAREXPO I STOCKHOLM.

Den 29 april gör A6 Avant e-tron concept för första gången publik premiär. Visningen sker på elbilsmässan eCarExpo i Stockholm under valborgshelgen. Konceptbilen bjuder på en förhandstitt inför lanseringen av den serieproducerade bilen som kommer 2024. Med upp till 70 mils räckvidd och laddningskapacitet på upp till 270 kW är det en spännande mässnyhet för alla elbilsspekulanter som efterfrågat en eldriven kombi.

Sverige ligger i Europatoppen när det gäller andel elbilar av nybilsförsäljningen. Dessutom är vi svenskar kända för att älska kombibilar. Intresset förväntas därför vara på topp för Audis senaste nyhet när den visas för första gången för en mässpublik på eCarExpo den 29 april.

I samband med att konceptbilen nyligen offentliggjordes avslöjades det att den kommande produktionsbilen kommer att ha upp till 90-95% gemensamt med konceptbilen. Inför lanseringen har Audi dessutom utvecklat en helt ny teknisk plattform kallad Premium Platform Electric tillsammans med Porsche. Den nya plattformen kommer att vara bas för en rad Audi-modeller framgent, alltifrån mellan- till lyxbilssegmentet. Från 2026 har Audi dessutom utlovat att märket enbart skall lansera elbilar.

Läs mer här