Premiär för elektrifierade fordon i Frankfurt

Dela på:
Årets bilsalong i Frankfurt pågår för fullt och efter 124 år som biltillverkare visar nu ŠKODA upp sina första elektrifierade fordon - ŠKODA SUPERB iV och ŠKODA CITIGOe iV.


ŠKODA SUPERB iV levereras till de första kunderna i början av år 2020.

ŠKODA SUPERB IV

I början av nästa år kommer flaggskeppet SUPERB att levereras som en plug-in hybrid. En elmotor på 115 hästkrafter kommer att kombineras med en 1,4 TFI motor på 156, vilka gemensamt når en systemeffekt på 218 hästkrafter. Räckvidden för elmotorn är enligt WLTP 55 kilometer och i kombination med TFI-motorn på 50 liter uppskattar den totala räckvidden bli så lång som 850 kilometer utan stopp. Batteriet kan enkelt laddas nattetid via vanlig stickkontakt. Det är också möjligt att ladda batteriet fullt snabbare än så. Via en laddbox tar det cirka 3,5 timmar.

ŠKODA CITIGOE IV

CITIGOe iV är en fyrsitsig stadsbil som med sin helt eldrivna motor blir den helt första elektriska produktionsmodellen i Skodas historia. Den här modellen gör sig allra bäst i storstadsområden, tack vare dess nätta storlek. Med fulladdat batteri har CITIGOe iV en räckvidd upp till 260 km, något som är mer än tillräckligt för vardagliga resor i stadsmiljö, och redan i början på nästa år kommer modellen att levereras till de första kunderna.

Läs mer här