Premiär för nya ŠKODA OCTAVIA G-TEC

Dela på:
Sveriges mest populära gasbil visar vägen mot en hållbar mobilitet.

ŠKODAs omställning för att reducera utsläpp av växthusgaser och satsa på en hållbar mobilitet utmärker det framtida modellprogrammet. Med gasdrift reduceras CO2-utsläppet med ca 25% och med biogas upp till 85-90%. ŠKODAs G-TEC erbjudande med SCALA och KAMIQ breddas nu med storsäljaren OCTAVIA i gasutförande.

G-TEC-modellerna av SCALA, KAMIQ och OCTAVIA är en viktigt del i märkets omställning mot en mer hållbar mobilitet och kommer att finnas kvar i ŠKODAs modellutbud under en lång tid. Dessa tre modeller är försedda med större gastankar vilket gör att räckvidden nu är längre. Som om inte det är gott nog har fordonsgas större energiinnehåll än bensin och diesel – och dessutom billigare. Det gör att bränslekostnaderna sänks avsevärt på alla resor.

ŠKODA OCTAVIA G-TEC kommer att erbjudas till den svenska marknaden i kombiutförande med DSG-automatlåda. Bilen har konstruerats för gasdrift och de tre gastankarna är placerade under bilens lastgolv för bibehållet lastutrymme på 495 liter. Nya OCTAVIA kännetecknas av en hög utrustningsnivå, generösa innerutrymmen och en modern och luftig förarmiljö med massor av ny teknik och assistantsystem för ökad komfort och säkerhet. OCTAVIA G-TEC har säljstart under augusti och de första leveranserna är planerade att ske i början av oktober.