Premiär för nya Taigo

Dela på:

VOLKSWAGENS FÖRSTA SUV-COUPÉ.

I höst lanserar Volkswagen sin första SUV-coupé, Taigo, i det så kallade A0-segmentet. Kunderna kommer att uppskatta karossens crossover-stil, den högklassiga utrustningen, den upphöjda sätespositionen, för att nu inte tala om hur praktisk bilen är i vardagen, eller om den nya livsstilskänsla som Taigo erbjuder i detta volymsegment. Femsitsiga Taigo sluttar bakåt på sant coupé-manér – utan att för den skull begränsa utrymmet i huvudhöjd för de ombord.

Med Taigo utökar Volkswagen sin familj av kompakta, framhjulsdrivna modeller baserade på MQB-plattformen – Polo (halvkombi, erbjuds inte längre på den svenska marknaden) och T-Cross (SUV) – med en tredje karossversion som tidigare nästan var helt reserverad för exklusiva bilar med en betydligt högre prislapp. Taigo har fokus på design, individualitet och känsla.

Taigo är lägre och längre än T-Cross men med samma markfrigång. Den är högre och rymligare än Polo. Den långa hjulbasen på 2 566 mm ger alla passagerare en bekväm, något upphöjd sittplats. Jämfört med Polo och T-Cross har avståndet mellan axlarna ökat med två respektive tre millimeter. Taigo är 4 266 mm lång, 1 494 mm hög och 1 757 mm bredd. Bilen har korta överhäng som ger den ett kraftfullt och sportigt utseende.

Läs mer här