Premiär Q3 Sportback

Dela på:
En helt ny modell i Audis modellprogram är här! Audi Q3 Sportback är en bil med härlig kombination av smäcker coupédesign med praktisk och mångsidig SUV-karaktär som har ett fokus på sportiga köregenskaper.

EGENSKAPER

Audi Q3 Sportback är 4,50 m lång, 1,84 m bred och 1,56 meter hög med en hjulbas som mäter 2,68 meter. Dessa egenskaper ger förutsättningar för en rymlig och flexibel interiör. Baksätet kan skjutas 130 mm som standard och ryggstöden är delbara 40:20:40 med ställbar lutning i sju steg. Bagageutrymmet lastar från 530 liter till 1,400 liter och lastgolvet kan justeras i två nivåer. Som standard ingår sportstolar med elektriskt svankstöd och elbaklucka (kan med tillval öppnas och stängas med en fotrörelse).

Audi Q3 Sportback ger körglädje vid alla typer av körning och underlag. Sportchassit samt progressiv styrning är standard och beroende på körsituation, vägförhållanden och personliga preferenser kan föraren variera karaktären på bilen via Audi drive select som ingår som standard. Sex olika profiler är valbara inklusive offroad-läge.

LANSERING 2019

Säljstarten sker under augusti med leverans under hösten. Q3 Sportback har i Sverige ett pristillägg på 19 000 kr jämfört med Q3. I detta ingår en utökad standardutrustning med 18” fälgar, Audi drive select, sportchassi samt progressiv styrning.

Vid lanseringen erbjuds två edition-modeller som kallas “Edition one dew silver” och “Edition one mythos black” med bland annat S line exteriör, svart optikpaket och 20-tumshjul. Vid lanseringen erbjuds en bensin- och en dieselmotor,  Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic med 2.0 TFSI-bensinmotor på 230 hk och Audi Q3 Sportback 35 TDI S tronic med 2.0-litersmotor på 150 hk. Senare under 2019 kommer fler motorer.

VILLKOR

Bränsleförbrukning och CO2–utsläpp varierar beroende på hjulstorlek och fälgval.

Läs pressmeddelandet