Säg hej till Q8 e-tron – med bättre räckvidd och förfinad design

Dela på:
Många är vi som har väntat på att uppföljaren till elbilspionjären Audi e-tron. Nu är den här, med nytt namn, högre laddningsprestanda och förbättrad aerodynamik, för att nämna några uppdateringar.

AUDI E-TRON FL = AUDI Q8 E-TRON

Audi e-tron blev starten på Audis elbilsproduktion vid lanseringen 2018 och med nya Audi Q8 e-tron bygger man nu vidare på framgångarna med den. Efterträdaren bjuder på optimerat drivkoncept, förbättrad aerodynamik, högre laddningsprestanda, större batterikapacitet och längre räckvidd. Audi Q8 e-tron SUV har en räckvidd på upp till ca 58 mil och Audi Q8 Sportback e-tron upp till 60 mil enligt WLTP.

Med modellnamnet Q8 visar Audi tydligt att Audi Q8 e-tron är toppmodellen bland märkets eldrivna SUV:ar och crossovers. Audi Q8 e-tron och Q8 Sportback e-tron känns direkt igen som eldrivna modeller, där den nya designen i fronten bidrar till att föra vidare Audis elbilsdesign. Med Audi Q8 e-tron införs en ny exteriör identiteten där de fyra ringarna får en tvådimensionell design, och modellbeteckningen en ny plats på B-stolpen.

 

Audis elbilportfölj består idag av 8 modeller som kommer att ha ökat till över 20 modeller till 2026. Samma år sker övergången till att enbart lansera helt eldrivna modeller på den globala marknaden.

Läs mer