Säljstart för de första eldrivna S-modellerna

Dela på:
Audi fortsätter elektrifieringsoffensiven. Nya Audi e-tron S och Audi e-tron S Sportback kan nu beställas.

KÖRUPPLEVELSE 2.0

Nya Audi e-tron S och Audi e-tron S Sportback ger ännu en dimension av elektrisk körglädje. I S-läget levereras full boost i åtta sekunder – med 370 kW (496 hk) och 973 Nm i vridmoment. 0-100 km/h går på 4,5 sekunder och accelerationen toppas vid 210 km/h. S-modellerna är först ut med tre elmotorer bland serietillverkade elbilar. Den kraftfulla bakre elmotorn i Audi e-tron 55 har flyttats till framaxeln medan den främre elmotorn från e-tron 55 har flyttats till bakaxeln och kompletterats med ytterligare en identisk elmotor. Högvoltsbatteriet har en bruttokapacitet på 95 kWh varav 91 procent används och ger en nettokapacitet på 86 kWh. Med fulladdat batteri har Audi e-tron S och Audi e-tron S Sportback en räckvidd på upp till ca 36 mil i WLTP-körcykeln.

FEM CENTIMETER BREDARE OCH DIGITALA MATRIX LED

S-modellerna känns igen på de markerade stötfångarna med stora luftintag och diffusor. Hjulhusen är breddade med 23 millimeter på båda sidor för att addera kraft. Silverlackerade detaljer och backspegelhus i aluminium är exklusiva för S modellerna. Det nedre partiet kan även lackeras i kontrastlack om så önskas.

Båda bilarna kan dessutom utrustas med digitala Matrix LED-strålkastare. Audi var först med att lansera nyheten i serietillverkning i samband med introduktionen av e-tron Sportback. Tack vare den digitala tekniken kan ljuset styras med precision då varje ljus är uppdelat i 1.3 miljoner pixlar. Tekniken ger möjligheter till många nya funktioner eftersom vägbanan kan belysas likt en projektor. I trånga utrymme visar de till exempel bilens position och hjälper föraren att köra i mitten av filen.

Läs mer