ŠKODA KAMIQ – En helt ny crossover

Dela på:
En helt ny crossover som kombinerar fördelarna med en SUV med en kompaktbils smidighet. Toppmoderna assistanssystem möter ny design.

ŠKODAs nya SUV heter ŠKODA KAMIQ. Denna crossover är den tredje SUVen på den europeiska marknaden och nästa steg i den tjeckiska tillverkarens SUV-satsning. Ordet KAMIQ kommer från Inuiterna som lever i norra Kanada och Grönland. KAMIQ betyder något som passar perfekt, som handen i handsken, i varje situation. En tillräckligt bra anledning för att ge den nya crossover-modellen samma namn som den SUV som redan är etablerad i Kina.

EN URBAN CROSSOVER-MODELL

ŠKODA KAMIQ är en urban crossover-modell som presenterar sig som en idealisk kamrat, både i den moderna staden och utanför. Namnet ŠKODA KAMIQ är ett redan etablerat namn på en modell i Kina och passar därför perfekt till den nya crossover-modellen. Samtidigt passar namnet perfekt in bland de andra SUV-modellerna – som alla börjar med ett K och slutar med ett Q.

Med nya ŠKODA KAMIQ tar den tjeckiska biltillverkaren nästa steg i sin SUV-satsning och utökar sitt erbjudande med en kompakt och livsstilorienterad instegsmodell för den europeiska marknaden. ŠKODA KAMIQ kombinerar smidigheten och prestandan hos en kompaktbil med de traditionella fördelarna hos en SUV: högre sittplats, bättre sikt, lättare att komma in och ut ur samt högre markfrigång. Baserat på den modulära tvärgående matrisen, erbjuder modellen nya assistanssystem, och övertygar med flera smarta funktioner såväl som ett generöst utrymme.

En teaserbild visar bilens siluett – en första antydan på hur den framtida crossover-modellen, med världspremiär på Genèva Motor Show (5-17 mars), kommer att se ut. Bilden ger en glimt av fronten och visar även den nya strålkastardesignen i LED med separata varselljus överst och integrerade dynamiska blinkers.