Škoda utökar RS-familjen med Enyaq RS iV

Dela på:
För ett och ett halvt år sedan lanserades den helelektriska modellen ENYAQ iV och har sedan dess varit ŠKODAS bästsäljare. Tidigare i år gjorde coupéversionen entré på marknaden och nu är det dags att lägga ytterligare ett namn till märkets sortiment: en sportig elektrisk RS-modell.

NYA ENYAQ RS IV

Nya ENYAQ RS iV är en SUV med fyrhjulsdrift och två elmotorer med en systemeffekt på 220 kW liksom ENYAQ COUPÉ RS iV. Detta gör de två RS-versionerna av ENYAQ iV-familjen till de mest kraftfulla modellerna i ŠKODAs portfölj.

ENYAQ RS iV:s dynamiska utseende, med sportfjädring som standard, stora 20- eller 21-tumshjul och distinkta RS-egenskaper, gör att den omedelbart känns igen som en RS-modell. I standardutrustningen av ENYAQ RS iV ingår bl.a. crystal face LED-upplyst grill och RS-sportstolar med den unika kontrasterande sömmen.

Med en topphastighet på 180 km/h är den 20 km/h snabbare än de andra ENYAQ iV-modellerna, liksom coupévarianten. ENYAQ RS iV accelererar från 0 till 100 km/h på 6,5 sekunder och har ett maximalt vridmoment på 460 Nm. Med 82 kWh batteri och maximal laddningseffekt på 135 kW kan ENYAQ RS iV snabbladdas (DC) från 10 % till 80 % på bara 36 minuter.

Försäljningen är öppen så välkommen att höra av dig.

ŠKODA ENYAQ RS iV Pris från 690 000 kr.

Kontakta oss