Uppdaterade Touareg på sluttestning i Lappland

Dela på:
Till sommaren 2023 är det världspremiär för Volkswagens uppdaterade version av miljonsäljande modellen Touareg. Bland annat så har Premium-SUV:ens bak- och frontparti fått ny design och chassit har vidareutvecklats för att kombinera maximal komfort med optimal prestanda. I samband med sluttestningen i Lappland får vi nu en första förhandstitt.

KLARAR BÅDE LÅNGA RESOR OCH VARDAGSLIV

Nya Touareg i kamouflerad version håller på att slutföra sina sista testmil vid norra polcirkeln och även om designändringarna fortfarande är dolda under en överdimensionerad QR-kod, ger bilderna av denna förklädda prototypen redan en konkret förhandsvisning av de första tekniska detaljerna.

I fronten kan man till exempel se de nyutvecklade IQ.LIGHT HD matrix-strålkastarna och detaljerna i en ny LED-ljuslist som sitter integrerad mellan dem. Som första modell från Volkswagen pryds även den nya Touareg av en belyst logotype på bakpartiet. Sedan januari 2023 har VW-emblemet, som lyser rött, också fått lov att användas i Europa. Tidigare var den belysta logotypen endast tillåten på marknader som Kina och USA. Bilen har också försetts med ett uppdaterat chassi och förbättrad interiör.

Sammanfattningsvis kan man säga att Nya Touareg är ännu ett exempel på hur Volkswagen anpassar sina modeller ytterligare efter kundernas behov. Uppdateringen gör Touareg till en välbalanserad allround-SUV som klarar både långa avstånd och vardagslivet.

Läs mer