Världspremiär för nya ID.3

Dela på:
ID.3 var den första elbilen baserad på MEB-plattformen 2019. Två och ett halvt år efter lanseringen av den första generationen kommer nu denna storsäljare med en omfattande uppgradering.

VASSARE EXTERIÖR DESIGN OCH EN FÖRFINAD INTERIÖR

Med den andra generationen av ID.3 fortsätter Volkswagen sin framgångssaga med ID.-familjen. Som en del av implementeringen av ACCELERATE-strategin på vägen till att bli en utsläppsfri, mjukvarubaserad mobilitetsleverantör har Volkswagen nått ytterligare en milstolpe ett år tidigare än planerat. Mer än 600 000 ID.-bilar baserade på elbilsplattformen MEB har redan levererats till kunder över hela världen. ID.-familjen består nu av sex olika modeller på den globala marknaden.

Vid sidan av den senaste mjukvaran med alla bekvämlighets- och assistanssystem, har ID.3 framför allt fått en ny, vassare exteriör design och en förfinad interiör. Nya färger, som bland annat Dark Olivine Green, skapar en ny, fräsch look, samtidigt som det övergripande utseendet toppas med djurfria och hållbara material av högsta kvalitet.


De optimerade och förstorade luftintagen i fronten ger nya ID.3 ett kraftfullt och sportigt utseende.

Nya ID.3 visar vårt engagemang för värde, design och hållbarhet. Designen har mognat och vi har uppgraderat kvaliteten på de material som används i interiören

Imelda Labbé, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad

Från och med 2033 planerar Volkswagen att endast tillverka elbilar i Europa. Redan år 2030 är det planerat att minst 70 procent av Volkswagens försäljning i Europa ska komma från helt eldrivna bilar. I USA och Kina är målet att nå en andel för elbilar på mer än 50 procent under samma period.

Läs mer