Världspremiär för nya Multivan

Dela på:

GENERATION 7.

Få idag existerande bilmodeller har en kultstatus kring sig. En av dessa är en MPV, sprungen ur den klassiska Folkabussen, och som går under namnet Multivan. När generation 7 nu visas upp för första gången framträder en bil som är trogen sitt arv, men också fullt modern och anpassad till dagens krav inom uppkoppling, komfort, säkerhet, effektivitet och e-mobilitet.

I ett direktsänt digitalt event har den nya Multivan precis avslöjats. Generation 7 av den klassiska folkabussen bygger för första gången på koncernens MQB-plattform och det innebär bland annat att den nu kommer att erbjudas som laddhybrid. Med nya Multivan och den nära förestående helt elektriska ID. BUZZ, tonar en aldrig tidigare skådad bredd av minibussar fram. Transporter T6.1 utgör fortsatt grunden för modellerna Caravelle, California och Multivan 4MOTION. Älskad av generationer i över 70 år – nu tar Volkswagen Transportbilar Folkabussen in i en ny epok av e-mobilitet med nya Multivan som introduceras på den svenska marknaden runt årsskiftet och ID. BUZZ som väntas knappt ett år senare.

MUV, Multi-Utility Vehicle – Ett fordon, oräkneliga möjligheter Med upp till sju sittplatser och ett helt plant golv med ett smart system av golvskenor där säten och bord steglöst och fritt kan placeras i kupén, ger nya Multivan oräkneliga möjligheter till individuella anpassningar. Allt från mountainbike- och vindsurfentusiaster, till traditionella och otraditionella familjekonstellationer tillhör förstås huvudmålgruppen för nya Multivan. Men den moderna finishen och höga detaljkvaliteten kommer den även att uppskattas av företagsledningar och taxiverksamheter.

Läs mer