Världspremiär för nya Volkswagen Golf Sportscombi och Golf Alltrack

Dela på:
Den kompakta kombin Golf Sportscombi är nu ännu rymligare, mer innovativ och mer digital än någonsin tidigare. Samtidigt debuterar nya Golf Alltrack med 4MOTION fyrhjulsdrift och offroad-look.

Gemensamt för de två uppgraderade Golf-versionerna Sportscombi och Alltrack är den design som baseras på den nya, åttonde generationen av Golf. Samtidigt lanseras versionerna med effektiva motorer och omfattande standardutrustning, inklusive många komfort- och assistanssystem. Den nya generationen är 66mm längre än föregångaren, benutrymmet bak har förbättrats avsevärt och bagageutrymmets volym har blivit större.

GOLF SPORTSCOMBI

Ett större tillgängligt utrymme, en omfattande standardutrustning och nya effektiva drivlinor med mildhybrid- och dubbeldoseringsteknik kännetecknar den nya generationen av Golf Sportscombi.

– Som en kompakt, rymlig modell har Golf Sportscombi redan gjort intryck på mer än tre miljoner kunder sedan sin debut 1993. Den nya generationen inspirerar med sin design och med den mest avancerade förarmiljön i sitt segment tar den ett stort steg mot digitalisering, säger Jürgen Stackmann, styrelsemedlem för märket Volkswagen med ansvar för försäljning.

GOLF ALLTRACK

Som en så kallad crossover mellan Golf Sportscombi och SUV-världen har nya Golf Alltrack 4MOTION fyrhjulsdrift som standard, ökad markfrigång, en offroad-look inklusive specifika stötfångare och en anpassad interiör. Med denna utrustning är Golf Alltrack en riktig allroundbil också bortom asfalterade vägar och tack vare fyrhjulsdriften är den lämplig som dragbil med en maximal släpvagnsvikt på 2 000 kg. I alla andra avseenden motsvarar nya Golf Alltrack tekniskt nya Golf Sportscombi.

Läs mer om uppgraderingarna här