Volkswagen Arteon uppdateras

Dela på:
Snart är det dags för en uppdatering av Arteon. Utöver fastback-versionen som lanserades på marknaden sommaren 2017 kommer Arteon också erbjudas i en andra version i form av en sportig och elegant kombi, så kallad Shooting Brake.

– Med Arteon Shooting Brake har vi skapat en ny balans mellan fart, kraft och utrymme, säger Klaus Bischoff, chef för Volkswagen Group Design och märket Volkswagens designavdelning.

Invändigt får Arteon en uppdaterad förarmiljö för att matcha den exklusiva karisman. Den senaste generationens infotainmentsystem (MIB3) säkerställer bästa möjliga uppkoppling. Ur ett teknologiskt perspektiv uppdateras också drivlinorna.

Alla motorer är högeffektiva, med låga utsläpp och kraftfullt vridmoment. Effektiviteten uppnås genom innovativa och framtidsorienterade motor- och utsläppsteknologier. Som tidigare kommunicerats kommer nya Arteon även att erbjudas som laddhybrid.

Ytterligare intelligenta förarassistanssystem kommer att introduceras i denna modellfamilj som är utvecklad särskilt med långa resor i åtanke. Ett exempel på nytt assistanssystem är “Travel Assist” som gör debut i Arteon. Inom systemets gränser erbjuder Travel Assist högassisterad körning där systemet tar över styrning, acceleration och bromsning upp till hastigheter på 210 km/h – under förarens kontroll.

PREMIÄR 24 JUNI

Den virtuella världspremiären sker den 24 juni och då kommer mer detaljerad information om Arteon och Arteon Shooting Brake.