Volkswagen ID.4 behåller positionen som den populäraste elbilen

Dela på:
Eldrivna suven ID.4 fortsätter att toppa listan över de mest nyregistrerade elbilarna i Sverige hittills i år. Det visar färsk statistik för oktober.

Under oktober registrerades 2 748 nya Volkswagen personbilar. Det innebar en marknadsandel på 12,3 procent (oktober 2021: 11,1 procent). Volkswagen ökade registreringarna med 23,8 procent i oktober, vilket var en större ökning än totalmarknaden som steg med 12,1 procent jämfört med samma månad förra året. Detta enligt statistik från Mobility Sweden.

Efter tre raka månader som den mest registrerade elbilen kom ID.4 på andra plats i oktober med 618 nya registreringar. Hittills i år har 6 242 exemplar av ID.4 registrerats, vilket innebär en fortsatt total förstaplats bland elbilarna.

Utöver 618 exemplar av ID.4 registrerades även 270 exemplar av ID.3 och 235 exemplar av ID.5 i oktober. Detta ger en andel elbilar på 40,9 procent, vilket kan jämföras med 35,5 procent för totalmarknaden.

Nyligen kom beskedet att Volkswagen från och med år 2033, som senast, bara kommer att tillverka elbilar i Europa. På den svenska marknaden kommer omställningen till 100 procent elbilar troligtvis att gå snabbare än så.

– Vi är på god väg, redan idag väljer runt hälften av våra kunder en eldriven ID.-modell där ID.4 är den klart lysande stjärnan. Tillsammans med våra kunder ställer vi om för att elektrifiera Sveriges transporter – ju förr desto bättre, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Läs mer