Volkswagen Transportbilar gör sig redo för nyheter

Dela på:
En stor modernisering av produktionsanläggningen i Hannover över sommaruppehållet bereder väg för den nya Multivan och den helt elektriska ID. BUZZ.

Volkswagen Transportbilar fortsätter sin modernisering av produktionsanläggningen i Hannover. Enligt Dr Josef Baumert, VWCV Brand Board of Management Member för Produktion och Logistik, menar att omstruktureringen dels syftar till att systematiskt implementera strategin mot automatisering och digitalisering, dels för att i framtiden vid sidan av märkets framgångsrika T6.1 modeller, också göra plats för att bygga två nya modeller på samma anläggning. Från nästa år en helt ny Multivan, både som laddhybrid och med traditionella förbränningsmotorer, och senare den helt elektriska ID. Buzz.

Under produktionsuppehållet (vecka 31 till 33) och en ytterligare vecka med reducerad kapacitet har över 500 olika åtgärder med underhåll och modernisering genomförts på anläggningen. Huvudfokus har varit att integrera produktionen för nya Multivan och ID. BUZZ.

Läs mer