Volkswagen utökar med laddbara bilar på den svenska marknaden

Dela på:
Volkswagen Sverige har fått en större tilldelning av elbilar och laddhybrider.

PRIORITERAD MARKNAD

Svenskarnas allt högre efterfrågan på laddbara bilar har gjort Sverige till en prioriterad marknad för laddbara bilar. Den större tilldelningen gäller både lagerbilar och kundbeställningar.
– Det är verkligen glädjande att vi kan minska leveranstiden för de kunder som beställer en elbil eller laddhybrid, men också att vi kan möta den höga efterfrågan genom att erbjuda en laddbar lagerbil med omgående leverans. Vår ambition är att elektrifiera den svenska bilparken, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.
Lagerbilar finns nu tillgängliga hos de svenska återförsäljarna och fler är på ingång. Det gäller framför allt nuvarande version av Golf GTE (laddhybrid), men även e-Golf (elbil), nya e-up! (elbil) och nya Passat GTE (laddhybrid). Passat GTE är hittills i år Sveriges mest registrerade laddbara bil.

GRATIS LADDNING I TRE ÅR

Visste du att den som köper en laddbar Volkswagen erbjuds ett elavtal med ’Volkswagen förnybar el’ i samarbete med Jämtkraft? Tre års gratis hemmaladdning ingår i avtalet. Elen är 100 % förnybar och kommer från vattenkraften i Jämtland och erbjudandet gäller både nya och begagnade bilar.