VW:s första taklösa SUV

Dela på:
I början av 2018 gick Volkswagen ut med planerna på att förvandla T-roc till en framhjulsdriven cabriolet. Nu är en näst intill produktionsklar prototyp klar!

TAKLÖST PÅ 9 SEKUNDER

Den nya T-roc Cabriolet har en textilbeklädd insida, saknar bakdörrar och har ett tygtak som kan fällas i farten på mindre än tio sekunder, om hastigheten inte överskrider 30 kilometer i timmen. Den är 4,2 meter lång och sitthöjden är nästan 60 centimeter över marken.  Bagageutrymmet har plats för upp till 284 liter. Den vanliga T-roc har inte bara varit en utgångspunkt i design och funktion, utan även säkerhetsmässigt. För att T-roc Cabriolet ska kunna hålla samma femstjärniga säkerhetsstandard även om taket är nedfällt så har man skapat ett pop up-skydd bakom de bakre nackstöden. Dessa aktiveras om bilen är på väg att rulla runt. Dessutom är den försedd med en förstärkt vindruta och i dörrar, sidopaneler och i bilens underrede så har Volkswagen gjort strukturella modifieringar.

SÄLJPREMIÄR VÅREN 2020

Säljstarten beräknas ske i början av nästa vår, men redan på bilmässan i Frankfurt i mitten av september kommer mer information.

Läs mer hos Volkswagen